Afdelingsmanager Retail

Operations Enschede 38 uur

Wat doe je als Afdelingsmanager Retail?

Vion Enschede BV is een vleesverwerkingsfabriek gericht op de productie en verkoop van vers rundvlees. Wekelijks worden rond de 10.000 karkassen uitgebeend, verwerkt en verpakt ten behoeve van het supermarktkanaal of de industrie. Afnemers zijn zowel in het binnenland als in het buitenland gevestigd. In totaal zijn ongeveer 300 medewerkers werkzaam op deze vestiging.

Als afdelingsmanager ben je verantwoordelijk voor de voortgang en bewaking van de processen binnen een afdeling waarbij innovatie, optimalisatie en kwaliteit de belangrijkste taken zijn. Je zorgt voor een goede aansturing van de sleutelposities op de afdeling. Je legt verantwoording af aan de operational manager en samen met een voorman stuur je een groep medewerkers aan. Deze bestaat uit zowel vaste medewerkers als inleenkrachten en zijn van verschillende nationaliteiten.

Top 100 food bedrijf

Elke dag eten 100 miljoen consumenten wereldwijd een maaltijd met daarin een beetje Vion. Deze hoeveelheid komt met een grote verantwoordelijkheid. Bij Vion werken we iedere dag gedreven aan de wereldwijde voedseluitdaging: 9 miljard mensen voeden in 2050. Hoe kun jij hier aan bijdragen?

De rol

 • Op coachende wijze aansturen van de leidinggevenden en lijncoördinatoren op de afdeling;
 • Het voeren van werkoverleg, functioneringsgesprekken, verzuimbegeleiding of ondersteuning van de voormannen hierbij;
 • Verantwoordelijk voor een continue verbetering en vernieuwing van processen en procedures;
 • Monitoren van de kosten en analyseren van de rapportages met betrekking tot kostprijsberekeningen om zo tot een efficiënter en goedkoper productieproces te komen;
 • Aansturing huddles en deelname Tier 1 overleg.

Wat verwachten we van jou?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 10 jaar ervaring in coachend leidinggeven en verbeterprocessen in een productie omgeving, bij voorkeur in de food/vers sector;
 • Grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands, bij voorkeur ook in Engels en/of Duits;
 • Je bent proactief en voelt je lekker in een rol als kartrekker binnen de organisatie;
 • Je hebt het lef om met nieuwe ideeën en te komen en bent in staat deze uit te werken tot een concreet plan;
 • Je bent in staat om medewerkers te motiveren en veranderingen op een juiste wijze door te voeren.

Wat kan je van ons verwachten?

We bieden een veelzijdige functie in een dynamische omgeving. Een werkweek bestaat uit gemiddeld 38 uur, verdeeld over 5 dagen. Werktijden kunnen variëren in een tijdsbestek van ongeveer 5.00 uur ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds.

Ben jij dit?

Spreekt ons profiel je aan en wil je graag voor Vion komen werken, of wil je graag meer informatie over deze functie? Deel jouw talenten met ons door je motivatie en CV vóór 13 april a.s. via onderstaande sollicitatiebutton te sturen of informeer bij Christel van Oers via telefoonnummer 06-18749979.


Voor deze vacature kiezen wij er bewust voor om rechtstreeks in contact te treden met potentiële kandidaten en stellen wij het op prijs als bedrijven niet ongevraagd hun diensten aan ons aanbieden.

Vion Enschede BV
Het Lentfert 74, 7547 SP Enschede (OV)

Vacature overzicht Solliciteren
Vacancy
Christel van Oers
Corporate recruiter
Vacature-overzicht Solliciteren