Stefan Ingelmann

Stefan is bij Vion gestart met een traineeship. Eerst 3 maanden in Boxtel en 2 maanden in Groenlo op productielocaties en daarna bij IM&T. Bij het traineeship lag de focus op de analyse van de bedrijfsprocessen. Een bewuste keuze om het hele traject te kunnen begeleiden, van analyse tot planning, implementatie en afsluiting. Om vervolgens een brug te kunnen slaan tussen de productielocaties, bedrijfsprocessen en IT.

Daarna was hij als Business Analist verantwoordelijk voor het analyseren van bedrijfsprocessen en gaf advies hoe je deze bedrijfsprocessen met software kunt ondersteunen of optimaliseren. Nu is hij Projectmanager IT.
Stefan Ingelmann
IT project manager bij IM&T (Information Management en Technology)
Hoofdkantoor Boxtel
Opleiding
Bachelor Economie en Bedrijfskunde in Duitsland en Finland
Master Bedrijfskunde (specialisatie Verandermanagement) in Groningen
Hidden
Hidden

Hoe ziet je werkweek eruit?

Ik ben verantwoordelijk voor onderzoek en uitvoering van alle businesswensen met betrekking tot IT. Dat kan een nieuw Warehousemanagement systeem zijn voor een productielocatie, maar ook een tijd- en toegangsregistratiesysteem of een nieuw payroll systeem voor NL.

Geen enkele week is hetzelfde. Vaak ben ik 2 tot 3 dagen op locatie, dat kan zijn in München, Altenburg, Schepenzeel etc. Daarnaast heb ik veel meetings in Boxtel en ben ik bezig met het uitwerken van plannen, het managen van projecten en natuurlijk de planning. Heel afwisselend dus.

Hidden

Wat leer je binnen je baan?

Je leert creatief te zijn en met veel verschillende soorten mensen om te gaan. Je krijgt inzicht in vele verschillende locaties, processen, producten en divisies. Met elk nieuw project leer ik weer compleet nieuwe dingen. Heel veel elementen vanuit mijn opleiding komen terug in de praktijk. Je moet van heel veel dingen voldoende begrijpen.